Brightspace Docent

Hoe kan ik instellen wat studenten zien als ze een test inleveren (Test Indieningsweergaven)?

Aangepast op

Indieningsweergaven

Standaard zien studenten het bericht Uw test is ingediend wanneer ze een test inleveren. Je kunt dit bericht aanpassen, en daarbij aangeven welke testinformatie je wel/niet aan studenten wilt vrijgeven (bijvoorbeeld of ze wel/niet zien welk aantal vragen ze goed hadden, hun eigen score of het klasgemiddelde, et cetera).

  • Navigeer naar Course Tools in de navigatiebalk van je cursus.
  • Klik op Tests.
  • Klik op de gewenste test.
  1. Klik op Indieningsweergaven (het vijfde tabblad).
  2. Klik op Standaardweergave om de standaardweergave te zien en aan te passen:
    • Je ziet dat de standaardweergave direct zichtbaar is (Datum: meteen) en dat er geen vragen of statistieken worden getoond aan de studenten.
  3. Klik op Aanvullende weergave toevoegen om een geheel nieuwe weergave aan te maken. Je kunt per test instellen of je de standaardweergave gebruikt of een andere weergave die je hebt aangemaakt.

Standaardweergave

Bij het maken van een nieuwe test, staat de studentweergave automatisch op de Standaardweergave. Het is dus handig om de standaardweergave zo in te stellen dat je deze bij de meeste tests kunt gebruiken.

  • Het standaardbericht staat al ingevuld onder Bericht. Pas deze eventueel aan.

 

Selecteer onder Details weergeven welke informatie je aan studenten wilt tonen:

  • Selecteer Ja om de testvragen te tonen. Specificeer vervolgens wat studenten er precies zien:
    • Selecteer Vragen weergeven met onjuist antwoord als ze alleen de vragen mogen zien die ze verkeerd hebben beantwoord.
    • Selecteer Vragen weergeven met juist antwoord als ze alleen de vragen mogen zien die ze goed hebben beantwoord.
    • Selecteer Alle vragen weergeven zonder antwoorden gebruiker als ze alleen de vragen mogen zien en niet de door hen gegeven antwoorden.
    • Selecteer Alle vragen weergeven met antwoorden gebruiker als ze zowel de vragen mogen zien als de door hen gegeven antwoorden.
    • Vink Antwoorden op vraag weergeven als ze van de vragen die ze zien ook de juiste antwoorden mogen zien.  
    • Vink Vraagscore en van-score weergeven aan als ze ook de behaalde score per vraag mogen zien en hoeveel punten van het totaal van die vraag ze hebben gescoord.
  • Selecteer Nee als je niet wilt dat studenten de testvragen terugzien.
  1. Vink Score van poging en gemiddelde score van poging weergeven aan als studenten morgen zien hoe ze hebben gescoord op de test.
  2. Vink Groepsgemiddelde weergeven aan als studenten mogen zien wat de gemiddelde score van alle deelenemers aan de test is.
  3. Vink Scoreverdeling weergeven aan als studenten mogen zien hoe de andere deelnemers hebben gescoord op elke vraag.
  4. Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan.

Vragen die je handmatig moet nakijken (zoals open vragen), krijgen in Brightspace een score van nul. Als je open vragen gebruikt in een test, is het dus beter om Vraagscore en van-score weergeven en Score van poging en gemiddelde score van poging weergeven niet aan te vinken. Anders krijgt de student een verkeerd beeld van zijn/haar score.

Aanvullende weergaven

Maak een extra studentweergave aan voor een test, bijvoorbeeld als je studenten bij een bepaalde test andere gegevens wilt laten zien dan normaal. Je kunt hierbij ook restricties voor IP-adres, tijd en datum en minimale/maximale score instellen. Als je restricties wilt toevoegen aan een weergave, kun je dus ook een aanvullende weergaven gebruiken.

  1. Geef de weergave een titel.
  2. Voeg eventueel een bericht toe.  

Je kunt in het bericht ook een link opnemen naar een ander onderdeel in Inhoud of Course Tools, zodat studenten weten wat ze na de test moeten doen.  

Voeg eventueel beperkingen toe:

  1. Specificeer onder Datum eventueel de datum en tijd vanaf wanneer het bericht zichtbaar is. Studenten zien het bericht dan niet direct bij het inleveren van de test, maar na de ingevulde datum en tijd. NB: vul hier dus een datum en tijd in die liggen na de end date van de test!
  2. Vink IP Beperking (IPv4) aan om de zichtbaarheid van het bericht te beperken tot de IP-adressen die ook toegang hebben tot de bijbehorende test. NB: hiervoor moet je bij het instellen van de test ook een IP-restrictie hebben opgelegd.
  3. Vink Beperkte duur aan als je wilt dat het bericht slechts voor beperkte tijd zichtbaar is nadat de student de test heeft ingeleverd. De tijd specificeer je in minuten.

Het invullen van een datum kan handig zijn als je wel de antwoorden wilt tonen, maar niet wilt dat snelle studenten de antwoorden doorgeven aan langzamere studenten.

  • Onder Details weergeven heb je dezelfde opties als bij het veranderen van de standaardweergave.
  • Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan.

Indieningsweergaven instellen

Als je naast de standaardweergave een of meerdere extra studentweergaven hebt aangemaakt, kun je voor elke test kiezen welke weergave wordt gebruikt.

Op het Indieningsweergaventabblad zie je een overzicht van de extra weergaven die je het aangemaakt.

  1. Als je een van deze weergaven wilt gebruiken in plaats van de standaardweergave, vink dan de gewenste weergave aan.
  2. Klik op Opslaan en sluiten.

Wanneer studenten het indieningsweergaventabblad zien, hangt af van de instellingen van de test. Als je in dit tabblad aanvinkt dat studenten hun score voor de vragen of de inleverpoging kunnen zien, is de weergave pas zichtbaar als deze is beoordeeld. Als je hebt ingesteld dat Brightspace automatisch de test beoordeelt, zien studenten de weergave direct. Maar als je hebt ingesteld dat jijzelf de test beoordeelt, dan kunnen studenten de weergave pas zien als jij de beoordeling hebt gepubliceerd. Als je niet aanvinkt dat studenten hun score kunnen zien, dan zien zij de weergave direct na het inleveren van de test of op de datum die jij hebt ingesteld.

Voorbeeldweergave

Als je wilt weten hoe de weergave er voor studenten uitziet, dan kun je hiervoor je test voorbeeldweergaven.

  • Navigeer naar Course Tools in de navigatiebalk van je cursus.
  • Klik op Tests. Je landt op Tests beheren.
  1. Klik op het pijltje achter de test waarvan je een voorbeeld wilt zien.
  2. Klik op Voorbeeldweergave.
  1. Je ziet een overzicht van de test (dit zien studenten dus ook) onder Testdetails.
  2. Vink Beperkingen negeren aan om eventuele restricties die je voor studenten hebt ingesteld te omzeilen.
  3. Met Voorbeeldweergave afsluiten kun je altijd terugkeren naar Tests beheren.
  4. Klik op Start de Test! om de test te starten in de voorbeeldweergave en maak de test. Klik als je klaar bent op Test indienen.
  1. Vink Sta toe dat deze poging in de voorbeeldweergave wordt beoordeeld in het gedeelte Testscore aan als je wilt dat de poging in de voorbeeldweergave wordt beoordeeld. NB: de score op pogingen in voorbeeldweergaven wordt niet meegenomen in het berekenen van de teststatistieken.
  2. Klik op Test indienen.

In bovenstaand voorbeeld is een aanvullende weergave ingesteld, waarbij studenten na het inleveren van een testpoging direct de fout beantwoorde vragen en antwoorden zien en de behaalde scores.

  • Klik op Gereed.

Je komt op een overzichtspagina met alle testpogingen en eventuele teststatistieken (in bovenstaand voorbeeld zien studenten geen teststatistieken). Als je op een poging klikt, zie je wederom de de ingestelde indieningsweergave per vraag.

  • In het dropdownmenu bij Standaardweergave kun je selecteren van welke weergave je een voorbeeldweergave wilt zien.
  • Klik op Voorbeeldweergave afsluiten om terug te keren naar Tests beheren.

0 Opmerkingen

Voeg je opmerking toe

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vorige Artikel Hoe stel ik beperkingen in voor een test?
Volgende Artikel Hoe pas ik een test aan?