Brightspace Docent

Hoe pas ik de cursusafbeelding aan?

Aangepast op

Wanneer je als docent een cursusomgeving krijgt toegewezen, bevat deze al een banner: een afbeelding bovenaan je cursushomepage. Deze afbeelding vormt ook de miniatuur van je cursus in het cursusoverzicht, waardoor studenten gemakkelijk en snel naar je cursus kunnen navigeren. Als docent kun je de banner wijzigen, zodat de afbeelding beter bij je cursus past. Je kunt zowel een eigen afbeelding uploaden als een afbeelding kiezen uit de Brightspacebeeldbank.

  • Navigeer vanaf je homepage naar de gewenste cursus. Je landt op Startpagina cursussen.
  1. Klik op de puntjes rechtsboven in de banner.
  2. Klik op Afbeelding wijzigen.
  1. Scroll door de afbeeldingen of zoek een afbeelding met behulp van de zoekbalk.
  2. Ga met je muis op de afbeelding staan die je wilt gebruiken. Je ziet de tekst Deze afbeelding gebruiken verschijnen. Klik hierop om de afbeelding te gebruiken als banner.
  3. Klik op Uploaden als je een eigen afbeelding wilt gebruiken.
  4. Klik op het kruisje om terug te gaan naar Startpagina cursussen zonder de afbeelding te veranderen.  

Een afbeelding die je zelf upload naar Brightspace kan anders worden weergegeven dan je bedoeling was, omdat Brightspace zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten en -resoluties om de gebruikerservaring te optimaliseren.

D2L beveelt een afbeelding van 2400 x 960 pixels aan voor de beste beeldkwaliteit, en de werkelijke bannerafbeeldingsgrootte is 1170 x 200 pixels. Aangezien afbeeldingen automatisch worden aangepast voor de juiste locatie en weergave, kunt u de afbeelding bijsnijden tot 1170 x 200 pixels of ervoor zorgen dat het midden van uw afbeelding precies weergeeft wat u wenst.

Vorige Artikel Hoe kan ik inloggen in Brightspace?
Volgende Artikel Hoe pas ik mijn profielfoto aan?