Brightspace Docent

Hoe koppel ik een Score-onderdeel en/of rubric aan een discussie onderwerp?

Aangepast op

Wanneer je een discussie wilt beoordelen, kun je dit doen aan de hand van een rubric en/of een Score-onderdeel. Door een Score-onderdeel aan een discussie onderwerp te koppelen, kun je Brightspace automatisch de beoordeling voor het discussie onderwerp laten meenemen in het eindcijfer.  

Lees het artikel Hoe maak ik een Score-onderdeel? als je nog niet bekend bent met Score-onderdeels en wilt weten hoe je een Score-onderdeel aanmaakt. Je leest hoe je een discussie onderwerp beoordeelt in het artikel Hoe beoordeel ik een discussie onderwerp (Score-onderdeel, rubric)?

  • Navigeer naar Course Tools in de navbar van je cursus.
  • Klik op Discussies.
  1. Klik op het pijltje achter het discussie onderwerp waaraan je een Score-onderdeel wilt koppelen.
  2. Klik op Onderwerp bewerken.
  1. Navigeer naar Evaluatie (derde tabblad).
  2. Selecteer in het dropdownmenu onder Score-onderdeel het Score-onderdeel dat je aan het discussie onderwerp wilt koppelen. Klik op Nieuw score-onderdeel om in een nieuw venster een nieuw Score-onderdeel te maken.
  3. Vul een Score uit in (maximaal aantal te behalen punten). Zorg ervoor dat het maximum aantal punten dat je hier toevoegt gelijk is aan het maximum punten in het Score-onderdeel (en die van de rubric, als je die gebruikt).
  4. Wil je gebruik maken van een rubric? Klik dan op Rubric toevoegen of op Rubric in nieuw venster maken om terplekke een nieuwe rubric te maken.
  5. Vink Evaluatie van afzonderlijke publicaties toestaan aan als je individuele posts binnen een discussie onderwerp afzonderlijk wilt kunnen beoordelen en selecteer in het dropdownmenu welke beoordelingsmethode je wilt gebruiken. Het discussie onderwerp krijgt dus een beoordeling aan de hand van de beoordelingen op elke afzondelijke post. Als je deze optie niet aanvinkt, beoordeel je de score van een student op het onderwerp in zijn geheel.
  6. Als je hebt aangevinkt dat je individuele posts gaat beoordelen, kun je Niet-geëvalueerde publicaties in de berekende onderwerpscore als nul opnemen aanvinken als je ook onbeoordeelde posts mee wilt nemen in de beoordeling voor het onderwerp. Onbeoordeelde post tellen nu mee als nul punten.
  7. Klik op Opslaan en sluiten.

Wanneer een Score-onderdeel reeds is gebruikt voor een andere activity, staat het niet meer in het dropdownmenu.

  • In de Lijst met discussies zie je aan het sleutelicoontje of je een Score-onderdeel aan een discussie hebt gekoppeld.  
Vorige Artikel Hoe beheer ik mijn discussies?
Volgende Artikel Hoe waardeer ik een discussie publicatie?