Brightspace Docent

Hoe gebruik ik een LOR en hoe vraag ik deze aan?

Aangepast op

Een LOR is een 'Learning Object Repository'. Een LOR kan gebruikt worden als centrale plek om content op te slaan, dit kunnen bestanden zijn maar ook Brightspace cursus objecten met inhoud. Een LOR heeft een relatie tot een of meerdere specifieke org units. Binnen deze relaties kunnen we rechten instellen zodat er bijvoorbeeld de volgende situatie kan ontstaan:

  • een source course: hier wordt het bronmateriaal gemaakt en gepubliceerd naar de LOR. Course owners binnen deze specifieke cursus hebben rechten om materiaal naar de LOR te publiceren
  • afnemende courses: er wordt ook een relatie gemaakt voor cursussen die materiaal uit de LOR willen kunnen plaatsen in hun cursus. Dit is vaan een opleiding of instituut. Alle course owners kunnen materiaal uit de LOR halen en in hun cursus plaatsen.

Belangrijk om te weten is: als je het bestand in de source course aanpast en opnieuw publiceert, worden deze wijziging (bij specifieke instellingen) doorgevoerd naar de cursussen waar de LOR objecten in geplaatst zijn.

Hoe vraag ik een LOR aan?

Wanneer je denkt een casus te hebben waar een LOR voor gebruikt zou kunnen worden, neem dan contact op met functioneel beheer, dit kan bv via een Topdesk ticket. Wanneer wij de aanvraag bekeken hebben kunnen wij een inschatting maken of een LOR inderdaad een mogelijkheid kan zijn voor desbetreffende casus. We doen dan een intake gesprek om de details te bespreken en de vervolgstappen helder te krijgen. Voordat je een LOR aanvraagt zijn de volgende punten belangrijk:

  • wie mag er gaan publiceren naar de LOR?
  • wie moet er materiaal uit de LOR in hun cursussen kunnen plaatsen (dus 1 opleiding, meerdere, heel instituut?)
  • naam voor de LOR
  • welk materiaal wil je in de LOR gaan opslaan? Documenten, Brightspace content?

0 Opmerkingen

Voeg je opmerking toe

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vorige Artikel Hoe werkt de koppeling tussen OSIRIS en Brightspace?